Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Role on the wall

Το role on the wall μπορεί να προέρχεται από τον χώρο της δραματουργίας αλλά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται  και ως συμπληρωματική μέθοδος διδασκαλίας. 
εικόνα. bbc. co.uk.2014. Role on the wall

Η ιδέα  είναι απλή (εξ ου και πετυχημένη). Οι μαθητές γνωρίζουν καλύτερα τους ήρωες μιας ιστορίας σημειώνοντας δίπλα σε κάθε φιγούρα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις ενέργειες, τον χαρακτήρα τους κλπ. (Συνίσταται η χρήση διαφορετικού χρώματος για κάθε κατηγορία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τις διακρίνουν). Η φιγούρα μπορεί να είναι αναρτημένη στον πίνακα , στον τοίχο της αίθουσας, να δίνεται σε φύλλο εργασίας ή να σχεδιάζεται από τους ίδιους τους μαθητές. 
Μήπως την επόμενη φορά αντί της μονότονης απαρίθμησης των συναισθημάτων ενός ήρωα ή της συνήθους άσκησης για τον χαρακτηρισμό ενός προσώπου, να πρωτοτυπήσετε με το role on the wall; 
Εκτός από τα μαθήματα της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας η παραπάνω τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και για το μάθημα της Έκθεσης.
Οι δυνατότητες είναι άπειρες! Μοναδική προϋπόθεση η δημιουργική σας φαντασία! 

Δείτε το δικό μου role on the wall: http://docdro.id/Hz3hRx8
Περισσότερες πληροφορίες και ιδέες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesize/drama/responding/roleonwallrev1.shtml


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.